Superlijm vervangt verfbom

Geplaatst op donderdag 23 september 2010 @ 21:39 , 693 keer bekeken

banknotes.jpg Super kleverige lijm is het nieuwste wapen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. De Britse politie heeft vandaag in Londen een nieuw systeem voorgesteld dat de verfbommen in plofkoffers vervangt. Bij onheil wordt een lijmsubstantie op de stapels bankbiljetten gespoten waardoor ze onherroepelijk aan elkaar gaan kleven en voor potentiële overvallers waardeloos worden.

De speciale lijm sijpelt snel tussen de stapels bankbiljetten en transformeert ze in een kleverige brij papier die zo hard wordt als een baksteen.
Verschillende Britse waardetransportbedrijven zijn in Londen een proefproject gestart en hebben hun plofkoffers uitgerust met de superlijm in combinatie met DNA-spray (Smartwater) dat het geld, en iedereen die ermee in aanraking komt, merkt met een unieke code. Indien de testen positief blijken gaan de Britse bedrijven de lijm nationaal in gebruik nemen. Er rijden momenteel zo’n 600 geldwagens in Londen en volgens de politie is nog geen één met lijm plofkoffers overvallen (vorig jaar waren er in Londen alleen al 485 overvallen op waardetransporten).


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: