Nieuw in plaats van plofkoffer

Geplaatst op zondag 19 juni 2011 @ 16:45 , 823 keer bekeken

Brink’s investeert om overvallen sneller op te lossen

Door bij haar waardetransporten trackingapparatuur in te zetten, zorgt Brink’s ervoor dat dieven en overvallers onmiddelijk kunnen worden opgespoord. Ook stelt Brink’s door gebruik van DNA-spray de politie in staat om geld dat bij een mogelijke dader wordt aangetroffen, in verband te brengen met een specifieke overval.

Tot en met mei van dit jaar vonden in Nederland twaalf geweldadige incidenten met waardetransporteurs plaats. Twee medewerkers van een waardetransportbedrijf raakten ernstig gewond. De politie heeft haar handen vol aan de opsporing van overvallers. Een task force van de overheid en bedrijfsleven heeft als doelstelling het aantal overvallen in drie jaar terug te brengen naar 1.900 per jaar.
Geld op afstand traceerbaar
Eén van de manieren om geld verkregen door een overval op het waardetransport traceerbaar te maken, is het gebruik van trackingapparatuur. Deze bevindt zich in de verpakkingsmiddelen die de waardetransporteur gebruikt. Een trackingapparaat zendt signalen uit waarmee op afstand kan worden gezien waar de buit zich bevindt. Op deze manier krijgt de politie via de Brink’s Alarmcentrale de vluchtroute van de overvaller doorgespeeld en kan zij doelgericht de achtervolging inzetten. Brink’s en de politie werken hierin nauw samen.
Daders in verband brengen met een overval
Door bankbiljetten te markeren met DNA-spray is het eenvoudig om teruggevonden geld te herleiden naar een specifieke overval. DNA-spray bestaat uit deeltjes met een unieke code, net zoals het unieke erfelijk materiaal van een mens. Vindt de politie bij een overvaller gestolen geld dat Brink’s heeft gemarkeerd, dan kan met zekerheid de identiteit en daarmee de herkomst van het geld worden vastgesteld. De door Brink’s toegepaste plantaardige DNA-spray is stabiel, duurzaam en kan niet worden gekopieerd of veranderd. Een forensisch laboratorium stelt de identiteit van een gemarkeerd bankbiljet vast. Rechtbanken over de hele wereld accepteren deze wijze van DNA-identificatie.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: